Sklep Komputerowy
Koszyk jest pusty

Sklep komputerowy od 1993 roku

Strefa Marek

Osram Philips LED
GoPro Microsoft
MSI iiyama
Lenovo Gigabyte
AMD Corsair
Asus Seasonic
QNAP InsERT
Hama uRage
Nitro Concepts noblechairs

Wszyscy producenci:

Polityka Prywatności

Dane osobowe

W czasie korzystania z naszego sklepu i serwisu ProLine.pl, możesz zostać poproszony o podanie niektórych danych osobowych (np. poprzez wypełnienie formularza do komentowania naszych wpisów). ProLine.pl nigdy, pod żadnym pozorem nie udostępnia danych kontaktowych swoich użytkowników osobom/firmom trzecim. Szczególnym przypadkiem udostępnienie danych osobowych jest procedura zakupu towarów w Sklepie ProLine, której zasady reguluje Regulamin.

Ciasteczka (cookies)

Witryna ProLine.pl wykorzystuje ciasteczka (cookies), czyli małe pliki tekstowe wysyłane do komputera odwiedzającego, identyfikujące go w sposób potrzebny do uproszczenia i przyspieszenia działania serwisu, a także w celu umożliwienia działania sesji, w której przechowywana jest zawartość koszyka. Cookies wykorzystywane są także do zapamiętywania poprzednio otwartych stron, zapamiętywania ników w formularzach komentarzy, formularzach rejestracji a także formularzach wprowadzania danych osobowych w celu realizacji zamówienia Internetowego. Ciasteczka są zupełnie nieszkodliwe dla komputera, i są standardową usługą udostępnianą przez wszystkie przeglądarki internetowe. Każdy użytkownik może je wyłączyć w ustawieniach własnej przeglądarki.

Użytkownik może zrezygnować z Cookies wybierając odpowiednie ustawienia na przeglądarce, jednak należy pamiętać, że w takim przypadku korzystanie z wszystkich funkcji witryny może okazać się niemożliwe. W szczególności całkowite zablokowanie Cookies sesyjnych uniemożliwi przechowywanie towarów w Koszyku ProLine i uniemożliwi prawidłowe działanie Sklepu Internetowego ProLine.pl

W celu zarządzania ustawienia cookies wybierz z listy poniżej przeglądarkę internetową, której używasz i postępuj zgodnie z instrukcjami:
Urządzenia mobilne:

Flash Cookies

Elementy osadzone w witrynie w postaci elementów wykonanych w technologii Flash, mogą również używać Cookies, bez udziału firmy ProLine. Firmy Adobe, twórca technologi Flash, podaje informacje o sposobie usuwania i wyłączania plików cookie odtwarzacza Flash w konkretnych domenach. Szczegóły znajdziesz na stronie Flash Player security and privacy.

Należy pamiętać, że ograniczenie korzystania z plików cookie odtwarzacza Flash prawdopodobnie wpłynie na działanie aplikacji opartych na technologii Flash, zaś wyłączenie plików Cookie odtwarzacza Flash na stronach ProLine.pl może uniemożliwić odtwarzanie większości treści, w tym odtwarzanie filmów opisujących produkty bądź będących ilustracją do treści artykułów i innych dokumentów.

Rodzaje Cookies, które wykorzystujemy

Z uwagi na czas życia Cookies, stosujemy dwa zasadnicze rodzaje tych plików:
  • Sesyjne - pliki tymczasowe przechowywane w urządzeniu końcowym użytkownika do czasu opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia przeglądarki internetowej. Ich celem jest przechowywanie identyfikatora sesji użytkownika, która to jest wykorzystywana przede wszystkim do przechowywania zawartości Koszyka Sklepowego.
  • Stałe - przechowywane w urządzeniu końcowym użytkownika przez czas zadany okres czasu, określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez użytkownika.

Google Analytics

ProLine.pl korzysta z Google Analytics, usługi analizy oglądalności stron internetowych udostępnianej przez Google, Inc. Google Analytics używa Cookies, czyli plików tekstowych umieszczanych na komputerze użytkownika w celu umożliwienia witrynie przeanalizowania sposobu, w jaki użytkownicy z niej korzystają. Informacje generowane przez cookie na temat korzystania z witryny przez użytkownika (włącznie z jego adresem IP) są przekazywane firmie Google i przetwarzane są na serwerach tej firmy.

Google będzie korzystał z tych informacji w celu oceny korzystania z witryny przez użytkownika, tworzenia raportów dotyczących ruchu na stronach dla operatorów witryn oraz świadczenia innych usług związanych z ruchem na witrynach internetowych i korzystaniem z Internetu. Google może również przekazywać te informacje osobom trzecim, jeżeli będzie zobowiązana to uczynić na podstawie przepisów prawa lub w przypadku, gdy osoby te przetwarzają takie informacje w imieniu Google.

Korzystając z niniejszej witryny internetowej ProLine.pl użytkownik wyraża zgodę na przetwarzanie przez Google dotyczących go danych w sposób i w celach określonych powyżej.

Facebook

Na stronach ProLine.pl znajduje się zintegrowany plugin (wtyczka) portalu społecznościowego Facebook, 1601 South Carolina Avenue, Palo Alto, CA 943404, USA. Plugin Facebooka znajduje się pod przyciskiem Lubię to na naszej stronie.

Kiedy odwiedzasz naszą stronę, następuje automatyczne połączenie poprzez plugin pomiędzy serwerem Facebooka, a Twoją przeglądarką internetową. Facebook otrzyma wtedy informację, że Ty pod swoim adresem IP odwiedziłeś naszą stronę. Jeśli klikniesz na przycisk Lubię to w czasie kiedy jesteś zalogowany w swoim koncie na Facebooku, to zawartość naszej strony może zostać podlinkowana do Twojego profilu. Dodatkowe informacje znajdziesz na stronach Facebooka.

Jeśli nie życzysz sobie, aby Facebook odnotowywał fakt Twoich odwiedzin na naszej stronie, prosimy wylogować się ze swojego konta użytkownika na Facebooku.

Newsletter

ProLine powierza dane (bez ich udostępniania) współpracującym podmiotom, które obsługują newsletter obsługiwany za pomocą platformy udostępnionej przez firmę FreshMail Sp. z o.o. z siedzibą w Krakowie przy Al. 29 Listopada 155C. Podane przez subskrybentów dane kontaktowe (adres e-mail) są przetwarzane przez FreshMail Sp. z o.o. jedynie w celu przesyłania zamówionego newslettera. Subskrybenci newslettera mają prawo dostępu oraz poprawiania swoich danych. Podanie danych osobowych jest dobrowolne. Dane osobowe naszych subskrybentów nie są udostępniane żadnym odbiorcom danych w rozumieniu art. 7 pkt 6 ustawy o ochronie danych osobowych. ProLine zapewnia subskrybentom możliwość usunięcia danych z bazy wysyłkowej w każdym momencie, bez podawania powodu. W celu usunięcia swoich danych z bazy kontaktów wystarczy wysłać e-mail na adres pomoc@proline.pl. W celu wypisania się listy osób otrzymujących newsletter prosimy o skorzystanie z linku rezygnacji w treści newslettera lub e-mail na adres: pomoc@proline.pl.

Wyłączenie odpowiedzialności

Autorzy serwisu dołożyli wszelkich możliwych starań, aby treść komentarzy nie była obraźliwa i nie łamała prawa, jednak nie bierze odpowiedzialności za treści opinii, komentarzy osób prywatnych i firm udzielanych na naszych stronach.

Wikipedia o Ciasteczkach

Więcej informacji o plikach Cookies znajdziesz na stronie: pl.wikipedia.org/wiki/Ciasteczko



Wstecz  
Copyright © 2002-2017 by ProLine.     Wszelkie prawa zastrzeżone.
Zamknij /  Close

Nie strać okazji i zapisz się na newsletter

Więcej o Newsletterze ProLine


• Skorzystaj ze specjalnych promocji dla subskrybentów

• Czytaj najnowsze wiadomości ze świata technologii

• Zyskaj będąc na bieżąco z limitowanymi super okazjami