Informacje archiwalne

Produkt o kodzie 0000003922 został wycofany z oferty.

Oglądasz archiwalne informacje o produkcie, jego parametrach i cechach technicznych! Produkt nie jest dostępny ale poniższe informacje możesz potraktować jako swoistą bazę wiedzy technicznej. I nadal możesz linkować do tej karty produktu aby przywołać jego parametry techniczne.

Suszarka do grzybów, warzyw i owoców GreenBlue, moc 250W - bardzo cicha, GB195

Dodaj swoją ocenę | kod: 0000003922

Opis Suszarka do grzybów, warzyw i owoców GreenBlue, moc 250W - bardzo cicha, GB195

Przy pomocy suszarki do owoców GreenBlue GB195 możesz przygotować na zimę duży zapas suszonych warzyw, owoców i grzybów które idealnie nadadzą się do przygotowania smacznych zup czy zdrowych kompotów z jabłek, śliwek czy gruszek. Z kolei z suszonych pomarańczy i mandarynek można przygotować piękne dekoracje nie tylko na Boże Narodzenie. Ponadto możesz poczuć smak domowej ziołowej herbaty z własnoręcznie nazbieranej i wysuszonej mięty, lipy czy bzu.
Najważniejsze cechy
  • Mocna suszarka do owoców, warzyw, grzybów, ziół z regulacją temperatury
  • 5 przeźroczystych sit o średnicy 27 cm
  • Bardzo duża moc 250 W
  • Zabezpieczenie przed przegrzaniem
  • Płynna regulacja temperatury suszenia: 35 – 70 °C
  • Wbudowany ultra cichy wentylator dla równomiernego suszenia
  • Kompaktowe wymiary ułatwiają przechowywanie
  • Wystarczy rozłożyć pokrojone produkty (owoce, grzyby, warzywa, zioła, kwiaty, mięso lub ryby) na sitach i po wybraniu żądanej temperatury rozpocząć suszenie


Gb195


Suszarka do grzybów, warzyw i owoców GreenBlue GB195

Suszenie produktów to skuteczny i łatwy sposób na konserwację, zatrzymanie smaku i zapachu oraz wartości spożywczych suszonych produktów. Dzięki temu przez cały rok można delektować się smakiem owoców, warzyw czy grzybów bez dodatku konserwantów i innych sztucznych składników. Suszarka GreenBlue GB195 ma dużą moc 250W i wbudowany wentylator dzięki czemu produkty zostaną szybko, dokładnie i równomiernie wysuszone zachowując wszystkie walory zapachowe i smakowe. Jeśli prawidłowo wysuszymy nasze letnie zbiory, to w pełni zachowają one wszelkie biopierwiastki, garbniki, kwasy i karoten oraz, co bardzo ważne dla pracy naszych jelit, błonnik i pektyny. Ich walory smakowe i zapachowe również pozostaną bez zmian.

Rodzaj suszonych produktów i zalecana temperatura suszenia:
  • Kwiaty: 35-40°C
  • Zioła: 40°C
  • Produkty pieczone: 40-50°C
  • Warzywa: 50-55°C
  • Owoce (jabłka): 55-60°C
  • Owoce (gruszki): 55-60°C
  • Owoce (morele, brzoskwinie, śliwki): 55-60°C
  • Mięso, ryby: 65-70°C
  • Grzyby: 40-50°C